1118 Budapest
Budaörsi út 5.

Tel.: 70/313-1874 (Szabó Róbert)
Fax: 1/375-8154

E-mail:
info@aranyrozsa.hu

Pályázati felhívás
2015. évi Arany Rózsa Díj
elnyerésére
Díjazzuk a tehetséget!

Az Arany Rózsa Alapítvány egyik fő célja, a tehetséges fiatal virágkötők ösztönözése a folyamatos szakmai továbbfejlődésre, a napi munka mellett szakmai továbbképzéseken, kiállításokon, versenyeken való részvételre.

A Bukros Erzsébet virágkötő mester által létrehozott alapítvány pályázatának első helyezettje nyeri el a 2015. évi "Arany Rózsa Díj"-at, vagyis az aranyból készült exkluzív "Arany Rózsa" kitűzőt, a díszoklevelet és bruttó 100.000 Ft értékű szakmai támogatást.

A pályázaton a 30. életévüket még be nem töltött (magyar állampolgár) fiatal virágkötők vehetnek részt az alábbi feltétekkel:

 1. Virágkötő, virágkötő-berendező, dísznövénykertész vagy szakirányú egyetemi, főiskolai végzettség és legalább 1 év virágkötői gyakorlat (A végzettség igazolásaként a kérjük a bizonyítvány másolatát, a gyakorlat igazolásaként meg kell nevezni a munkahelyet és a munkaviszony idejét.)
 2. A pályázati űrlap kitöltése (honlapunkról letölthető);
 3. Szakmai önéletrajz (az eddigi szakmai tevékenység bemutatása, leírva a kiállításokon, versenyeken való részvételt külön, kiemelve a pályázó 2014-2015 évi tevékenységét.); Az önéletrajz részeként kérjük, fogalmazza meg saját szakmai jövőképét, célját (Hogyan látom magam, mit szeretnék elérni hol szeretnék tartani 10 év múlva?).
 4. Mutassa be, írja le kedvenc virágkötészeti munkáját! Írja le, hogy ön szerint miért szép és figyelemre méltó az adott készítmény. Írja le a kompozíció virágösszetételét, stílusát, a felhasznált technikákat, mindent, amit az adott virágdíszről szakmailag tudni érdemes.
 5. Meglepetés szakmai feladat elkészítése: A pályázók egy később megadott időpontban egy közös szakmai feladat megoldásában „versenyszerűen” összemérik egymással gyakorlati tudásukat is. A gyakorlati feladat idejéről és helyéről a pályázókat külön értesítjük.

Értékelési szempontok:

 • Az eddigi szakmai pályafutás során elért eredmények, kiemelten az elmúlt egy év eseményeit.
 • 2014. novemberétől a 2015 évben országos vagy helyi virágkötészeti versenyen, kiállításon, bemutatón való részvétel. Az ezeken elért helyezés, eredmény, kiemelten figyelembe véve az elismert országos szintű hazai virágkötő versenyeket, kiállításokat*.
 • Aktív, segítői részvétel virágkötészeti bemutatókon és az egyesület, a VVVMSZE rendezvényein.
 • A bemutatott munka és az arról szóló leírás.
 • Kiemelten esik latba a meglepetés szakmai feladat megoldásában elért eredmény.
 • Szakmai végzettség és a tanulmányi eredmény.
 • A pályázó szakmai jövőképe.
 • Idegen nyelv ismerete (érettségi, nyelvvizsga).
 • Figyelembe vesszük a pályázat külalakját is
A pályázat beadásának határideje: 2015. január 30.

A pályázati űrlap letölthető innen.

A pályázatokat postai úton kell beadni.
Beadási cím: Arany Rózsa Alapítvány, 1118 Budapest, Budaörsi út 5.

További információval szívesen állunk rendelkezésre telefonon: Szabó Róbert, 70/313-1874
e-mailben: info@aranyrozsa.hu

* Flora Kecel; Adventi kiállítás és vásár (VVVMSzE); Hortus Hungaricus; Őszi és tavaszi Egyetemi Kertészeti napok (Corvinus Egyetem); Víz, Zene, Virág Fesztivál (Tata); Debreceni Virágkarnevál; Florália, Aquincum; Savaria Floriadae (Szombathely)