1118 Budapest
Budaörsi út 5.

Tel.: 70/313-1874 (Szabó Róbert)
Fax: 1/375-8154

E-mail:
info@aranyrozsa.hu

Fekete János
(1948-2015)
A magyarországi kertészeti szakképzés megkerülhetetlen szakértője volt, közel 20 évig igazgatóként irányította a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskolát. Kertészek, virágkötők nemzedékei nőttek fel igazgatói ideje alatt. Neve egybeforrt az iskoláéval, minden gondolata és tette az iskola fejlődését szolgálta. Mert nagyot álmodni és álmai megvalósultak. Létrehozta a XXI. század kertész iskoláját. A Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola országos hírűvé vált. Kollégáival megalapította a modern virágkötészeti képzést a Maglódi úton és az országban egyaránt.

Az iskola élen jár a virágkötészeti képzésben, ez Fekete Jánosnak is köszönthető. Fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy szeretett szakmánk, a virágkötészet, megbecsült és népszerű legyen. Számtalan civil és szakmai szervezetben hallatta a hangját, nem eredmény nélkül. Véleményét kikérték és elfogadták minden szinten. Neve az európai szakképzésben is jól csengett. A FLORNET nemzetközi szervezet megszületésénél ott bábáskodott, illetve a Die Europäer Nemzetközi Kertészeti Oktatási Szövetség alapítója is volt. Egész Európában ismerték. Szakmai tanulók százait juttatta el Európa különböző országaiba, mutatva nekik ezzel példát az európaiságra. 2011. szeptemberben nyugállományba vonult, de nyugdíjasként is tevékeny maradt.

Bukros Erzsébet 2006-ban a halála előtt őt kérte fel az Arany Rózsa Alapítvány kuratóriumi elnökének, amit János örömmel elvállalt. Tudása, szaktekintélye sokat jelentett, de talán ennél is többet a közvetlen barátsága és a fáradhatatlan segítőkészsége, amivel mindig részt vett az alapítvány munkájában. Személyben egy nagyszerű embert és egy igaz barátot is elveszítettünk.

Búcsúzunk János, nyugodj békében!