1118 Budapest
Budaörsi út 5.

Tel.: 70/313-1874 (Szabó Róbert)
Fax: 1/375-8154

E-mail:
info@aranyrozsa.hu

Az
Arany Rózsa Alapítvány
díjazottjai
Arany Rózsa díj 2013.
Takács Diána

 • Takács Diána
  a 2013-as Arany Rózsa nyertese
  A tavalyi gyakorlatot követve, az írásos pályázat után ismét kaptak gyakorlati feladatot is a pályázók. Ezúttal a Flora Hungaria dísztermében, Kövér Krisztián februári bemutatójának keretében, szép számú szakmai közönség előtt zajlott a verseny és a díjátadás.

  Az írásos résszel még csak második volt, de nagyon színvonalas, ízléses és profi munkájával fordítani tudott az eredményen, így a 2013-es év legtehetségesebb fiatal virágkötőjének járó Arany Rózsát végül Takács Diána vihette haza.

  Gratulálunk és sok sikert kívánunk!
Arany Rózsa tanuló díj
2013. Őszi Kertészeti Egyetemi napok

 • Arany Rózsa tanuló díj
  Az egyetem hivatalos neve természetesen Corvinus Egyetem, de mi azért még egymás között Kertészeti Egyetemnek nevezzük. A Villányi úton a fáradhatatlan Komiszár Lajos tanár úr és kollégái szervezésében idén is megtartották az őszi egyetemi napokat, ahol alapítványunk tanulói különdíjat adott át.

  Maczkó Kamilla a Magyar Gyula Kertészeti Szakiskola tanulója elegáns gyertyás díszével nyerte el a díjat.
  Felkészítő tanárai: Molnár Mária, Pollák Ildikó és Veress Borbála.
  Gratulálunk!
Arany Rózsa díj 2012.
Német Regina

 • Németh Regina
  a 2012-es Arany Rózsa nyertese
  Idén az elméleti pályázati munka gyakorlati résszel is bővült. (ide szeretnék majd egy linkkel egy aloldalt amin a gyakorlati munkáról készült képek lennének kis szöveggel. A két részt értékelve a zsűri szoros versenyben Német Reginának ítélte oda a a 2012-es Arany Rózsát. Regina a 100.000 Ft-os szakmai díjat egy teljes profi virágkötő szerszám és kellék készlet beszerzésére fordította, amiről egy részletes és szépen dokumentált beszámolót is küldött. Érdemes megnéznie minden virágkötő tanulónak, pályakezdőnek és szakma iránt érdeklődőnek.

  A beszámolót olvassa el itt!

  Reginának pedig természetesen szeretettel gratulálunk az eredményhez, és kívánjuk, hogy sok sikerrel forgassa a jövőben az új szerszámokat!

A korábbi évek díjazottjai

 • Mezőffy Tamás
  a 2010-es Arany Rózsa nyertese
  A 2010-es Arany Rózsa díjat Mezőffy Tamás nyerte el. Tamás az évek folyamán számos kiemelkedő eredményt ért el. Ezek között a legfontosabb az Ifjúsági Európa-kupa első helyezés. De legalább ennyire fontos, hogy a belvárosi üzletben ahol dolgozik, törzsvevők sora dícséri Tamás különleges csokrait. Pályázatából kiderül, hogy számos komoly szakmai célt tűzött maga elé. Reméljük, hogy az elnyert 100.000-Ft támogatás is segíthet ezeknek a céloknak az elérésében. Innen is sok sikert kívánunk! Bízunk benne, hogy még sok sikeres versenyen, kiállításon viselheti büszkén az Arany Rózsa kitűzőt. Gratulálunk!

 • Kelemen Mónika - 2007 különdíjasa
  Először 2007. Novemberében a Néprajzi múzeumban megtartott Advent kiállításon adtunk át egy különdíjat. Ezt a székesfehérvári Kelemen Mónika kapta aki nagyméretű különleges adventi díszével igazi térdekorációt alkotott.


 • Kovács Boglárka
  az első Arany Rózsa nyertese
  Az első Arany rózsa díjat (a színarany kitűzőt, a díszoklevelet és a 100.000-Ft-os szakmai díjat) 2008 áprilisában Szombathelyen a XX. Savaria Floriadae verseny és kiállítás keretében adtuk át. Külön köszönjük Beer László igazgató úrnak és csapatának, hogy a kiállításon lehetőséget adtak a díjátadásra. A díj odaítélésekor a zsűri már az első alkalommal nehéz helyzetben volt. Végül az alapító szándékának figyelembe vételével az a pályázó kapta a díjat, akiről úgy ítéltük meg, hogy munkájában, pályáján talán nagyobb ösztönzést, lökést adhat neki a díj. Így Kovács Boglárka, esztergomi virágkötő lett a nyertes. A színvonalas pályázatáért a zsűri különdíjat szavazott meg Mezőffy Tamás részére. Az oklevelet szép számú közönség előtt a tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon tartott bemutató alkalmával adtuk át Tamásnak


 • Hollóházy emlékváza
  Beretzky tanárnő részére
  2009 tavaszán a XXI. Savaria Floriade keretében egy igazán különleges díjat adtunk át Beretzky Imréné, Nusi virágkötészetet oktató tanárnő részére. Évtizedeken át fáradhatatlan munkával szervezte a Savaria Floriadae kiállításokat és kiváló oktatói tevékenységével elérte, hogy az Alpokalján az ország egyik legszínvonalasabb virágkötő képzése alakult ki.

 • Kriminár Barbara és Pánczél Péter,
  a 2009-es különdíjasok

  Nagy Péter
  a 2009-es nyertes
  A második kiírás alkalmával 7 színvonalas pályázat érkezett, ami már egy komoly értékelő munkát igényelt a zsűritől. A pályázat színvonalát és (a kiírás szerint is fontos szempontként értékelendő) egész éves versenyzői, kiállítói aktivitását figyelembe véve az Arany Rózsa díjat 2009-ben a szentesi Nagy Péter kapta. Az átadásra 2009. szeptemberben, a Hortus Hungaricus kiállítás megnyitóján került sor. A zsűri színvonalas pályázatáért két különdíjat ítélt meg Kriminár Barbarának és Pánczél Péternek. Az oklevelet és a szakmai könyvjutalmat az Őszi Egyetemi Napok keretében a Kertészeti Egyetem dísztermében adtuk át

 • Ugyancsak a 2009-es Őszi Egyetemi Napok keretében színvonalas versenymunkájáért különdíjat adtunk át a Törteli Zsuzsannának a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola tanulójának.